SKŁADNIKI:
- · filety z kurczaka 2 sztuki
- · średnia cebula czerwona 1 sztuka
- · świeży ogórek 0,5 sztuki
- · korniszony 3 sztuki
- · kukurydza 1 puszka
- · papryka świeża lub konserwowa 1 sztuka
- · średnia kapusta pekińskia 0,5 sztuki
- · Majonez 4 łyżki
- · keczup do smaku
- · czosnek 2 ząbki
- · przyprawa GYROS do smaku
- · olej do mięsa 2 łyżki
- Mięso pokroić w kostkę i dobrze posypać przyprawą Gyros oraz posiekanym czosnkiem i 2 łyżkami oleju (można odstawić na godzinę, ale niekoniecznie).
- Następnie usmażyć na złoto i pozostawić do ostygnięcia pod częściowym przykryciem by mięso za bardzo nie wyschło.
- Ogórki oraz paprykę pokroić w kostkę. Dobrze odsączyć!
- Cebulę oraz kapustę pekińską pokroić w cienkie paseczki.
- Układać warstwami:
1. Mięso z Gyrosem
2. Cebula czerwona
3. Warstwa keczupu-wg uznania (cienka)
4. Ogórki
5. Kukurydza
6. Majonez
7. Papryka
8. Kapusta pekińska (przesypać ja przyprawą Gyros).
9. Całość posypać szczypiorkiem (może być suszony lub ulubionymi ziołami). - Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz