niedziela, 15 stycznia 2017

Sznycle wieprzowe duszone z warzywami



Składniki na 6 porcji:

·         60 dag karkówki
·         2 łyżki mąki
·         olej
·         1 cebula
·         1 łyżka masła
·         3 pomidory
·         pół strąka czerwonej papryki
·         pół puszki kukurydzy
·         1 ząbek czosnku
·         100 ml śmietany
·         sól
·         pieprz

Sposób wykonania:

·         Sznycle wieprzowe pokrój na 4 grube plastry, lekko rozbij kuchennym tłuczkiem. Oprósz solą i pieprzem, odstaw.
·         Plastry mięsa oprósz mąką, obsmaż na oleju, zdejmij z patelni.
·         Cebulę posiekaj, zeszklij na maśle. Dodaj pokrojoną paprykę, pomidory, kukurydzę i czosnek, przesmaż.
·         Do warzyw włóż mięso, duś ok. 10 min. Zabiel śmietaną, dopraw.


Sznycle można podawać z ziemniakami,kaszą,ryżem lub makaronem.

Smacznego :)!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Kompot z truskawek

Składniki: 750 gram truskawek 1,5 szklanki cukru 2 litry wody Przygotowanie: Zagotuj wodę z cukrem.Truskawki obierz z szypułek a ...