Składniki na 6 porcji:
·
60 dag karkówki
·
2 łyżki mąki
·
olej
·
1 cebula
·
1 łyżka masła
·
3 pomidory
·
pół strąka czerwonej papryki
·
pół puszki kukurydzy
·
1 ząbek czosnku
·
100 ml śmietany
·
sól
·
pieprz
Sposób wykonania:
·
Sznycle wieprzowe pokrój na 4
grube plastry, lekko rozbij kuchennym
tłuczkiem. Oprósz solą i pieprzem, odstaw.
·
Plastry mięsa oprósz mąką, obsmaż na oleju, zdejmij z patelni.
·
Cebulę posiekaj, zeszklij na
maśle. Dodaj pokrojoną paprykę,
pomidory, kukurydzę i czosnek, przesmaż.
·
Do warzyw włóż mięso, duś ok.
10 min. Zabiel śmietaną, dopraw.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz