czwartek, 12 stycznia 2017

Spaghetti z tuńczykiem

Składniki :

puszka tyńczyka

0,5 puszki kukurydzy


mała czerwona cebila
łyżeczka koncentratu pomidorowego
makaron spaghetti
sol,pieprz
łyżka jogurtu naturalnego
2 łyżki  gęstej śmietany
ząbek czosnku
kilka liści bazylii( może też  być suszona )
Przygotowanie:
1.Makaron gotujemy we wrzącej osolonej wodzie,odcedzamy.Cebule siekamy w kostkę a czosnek przeciskamy przez praskę.Kukurydze odcedzamy.Bazylie myjemy,suszymy i siekamy.
2. Tuńczyka podsmażamy na rozgrzanym oleju.Dodajemy cebule,czosnek i kukurydze. Dusimy ok 5 min. Następnie dodajemy koncentrat,jogurt wymieszany ze śmietanę oraz bazylie.Doprawiamy podajemy z makaronem. Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Kompot z truskawek

Składniki: 750 gram truskawek 1,5 szklanki cukru 2 litry wody Przygotowanie: Zagotuj wodę z cukrem.Truskawki obierz z szypułek a ...