Składniki :
puszka tyńczyka
0,5 puszki kukurydzy
mała
czerwona cebila
łyżeczka
koncentratu pomidorowego
makaron
spaghetti
sol,pieprz
łyżka
jogurtu naturalnego
2
łyżki gęstej śmietany
ząbek
czosnku
kilka
liści bazylii( może też być suszona )
Przygotowanie:
1.Makaron
gotujemy we wrzącej osolonej wodzie,odcedzamy.Cebule siekamy w kostkę a czosnek
przeciskamy przez praskę.Kukurydze odcedzamy.Bazylie myjemy,suszymy i siekamy.
2.
Tuńczyka podsmażamy na rozgrzanym oleju.Dodajemy cebule,czosnek i
kukurydze. Dusimy ok 5 min. Następnie dodajemy koncentrat,jogurt wymieszany ze
śmietanę oraz bazylie.Doprawiamy podajemy z makaronem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz